Over Core Talents

Kennis van je sterke en minder sterke KernTalenten is een hulpmiddel bij het vinden van flow in je latere studie of werk. Iedereen beschikt over een unieke set van sterke en minder sterke eigenschappen. Ze weerspiegelen je aard, je potentieel én je intrinsieke motivatie. Jezelf opnieuw afstemmen op die eigenschappen geeft niet alleen energie en richting. Het maakt je als mens uniek. Er ontstaan nieuwe kansen, je maakt betere keuzes en valkuilen omzeil je moeiteloos.

Doe de analyse en ontvang je eigen Personal User Guide!

Vraag hier meteen de kerntalentenanalyse aan

Oorsprong van de methode

Danielle Krekels, ontdekker van KernTalenten, auteur, spreker en eigenaar van CoreTalents bemerkte zo’n 20 jaar geleden dat ingenieurs in hun kindertijd een vergelijkbare speelvoorkeur bleken te hebben. Nader onderzoek leverde de vaststelling van 23 KernTalenten op. Elk met hun eigen specifieke componenten. Na meer dan 10.000 diepte-interviews is haar methode empirisch uitgebouwd en verfijnd. Theoretisch wetenschappelijke toetsing vindt plaats aan de Vrije Universiteit in Brussel.

De KernTalentenmethode gaat verder dan de bestaande talent analyses. Het geeft namelijk naast inzicht in je aard en potentie ook inzicht in je motivatie en passie. Het onderzoekt wie je in de kern bent, niet wat je vaardigheden of verworven skills zijn. Want dat weten we vaak al nietwaar? Dat maakt een analyse van CoreWork anders dan een gewone talent analyse. Er wordt vooral gekeken naar waar je blij van wordt en waar je energie van krijgt!

‘Als je de KernTalenten hebt om een appel te worden, word dan die lekkere, zoete, dikke, sappige, knapperige en blozende appel. Probeer niet wanhopig een peer te zijn.’

- Danielle Krekels

Hoe worden KernTalenten bepaald?

Het inzicht, dat kinderen hun persoonlijkheid veruiterlijken in de keuze van hun speelgoed, activiteiten en sport, bleek de sleutel. Je favoriete speelgoed en de spelletjes van toen zeggen alles over je dieperliggende, natuurlijke talenten. Een eenvoudige vragenlijst brengt je terug naar je kindertijd (4-12 jaar). Het resultaat is een Personal User Guide met 23 persoonlijke kerntalenten: de unieke sleutel naar de beste versie van jezelf.
.

De voordelen op een rij:

Betere Keuzes

Inzicht in je talenten en beperkingen helpt om in je flow te raken en blijven. Je maakt keuzes die bij je passen. Die meer plezier en voldoening opleveren. Die nieuwe kansen bieden. Die keuzes kunnen overal overgaan: over studies, banen of relaties. Over verhuizen, emigratie of andere gamechangers.

 

Meer Energie

Doen wat bij je past en in je kracht ligt, levert meer energie op dan het kost. Inzicht in je 23 kerntalenten is misschien wel de meest krachtige manier om klachten van vermoeidheid, burn- en bore-out voorgoed te voorkomen of te verhelpen.

 

Motivatie & Blijdschap

Doen we wat we leuk vinden of doen we waar we toevallig goed in waren? Het hebben van vaardigheden betekent niet automatisch dat we er plezier aan beleven. De analyse geeft in beide aspecten inzicht.

 

Uniek

De persoonlijke set van sterke en minder sterke eigenschappen maakt je uniek. De Personal User Guide helpt je die eigenheid uit te dragen. Om zo een heel eigen plek in te nemen op je werk, thuis of in de maatschappij.

 

Onbeperkt houdbaar

Wat er uit je analyse komt is een blueprint van wie je in de kern bent. Dat betekent dat je een leven lang kunt profiteren van bovenstaande voordelen. Van studiekeuze tot aan je pensionering en daarna!

KernTalenten analyse

Een KernTalenten analyse begint met het invullen van een digitale vragenlijst met vragen over je speelgedrag als kind (4-12 jaar).
Daarna volgt een gesprek in persoon of via videocall. Vervolgens ontvang je per mail de Personal User Guide. Afhankelijk van welke analyse je hebt gekozen (basis, extra of plus), ontvang je daarbij een beknopt overzicht of een uitgebreid rapport én een extra gesprek of advies. Tot slot ontvang je je actietools. Zodat je je KernTalenten snel en concreet kunt inzetten.

Hoe werkt de analyse?

 • Invullen van een online vragenlijst
 • Een persoonlijk gesprek
 • Een uitgebreide Personal User Guide via mail
 • Bij Extra en Plus: een extra gesprek of advies op basis van je Personal User Guide

Basis€ 350

 • Online Vragenlijst
 • Gesprek
 • Overzicht Talenten
Vraag een intake aan

Extra€ 495

 • Online Vragenlijst
 • Gesprek
 • Uitgebreid Rapport
 • Gesprek
Vraag een intake aan

Plus€ 995

 • Online Vragenlijst
 • Diepte-Interview
 • Uitgebreid Rapport
 • Advies op Concrete Vraag
 • Gesprek
Vraag een intake aan

Vraag hier meteen de kerntalentenanalyse aan